Naleśnikowy tort

Robiliśmy z Maksem tort z naleśników. Wzięliśmy 10 naleśników, 25 dag startego żółtego sera, pieczarki usmażone na oleju z cebulką i gotowane mięso zmielone w maszynce. Naleśniki smarowaliśmy na przemian masą mięsną i pieczarkową. Przed położeniem następnego naleśnika, trzeba posypać posmarowane naleśniki żółtym serem, żeby skleiły się wszystkie warstwy podczas zapiekania naleśnikowego tortu w piekarniku. Ostatni naleśnik posypać startym serem i włożyć trot do piekarnika. nalesnikowytort1 Naleśnik posmarowany masą mięsną, posypany zółtym serem, czas położyć następny naleśnik. nalesnikowytort 2 Maks smaruje naleśnik masą pieczarkową. nalesnikowytort3 Posypujemy żółtym serem… nalesnikowytort 4 Maks kładzie następny naleśnik. nalesnikowytort 6 Dobrze dociska naleśniki… nalesnikowytort 7 Po wyjęciu z piekarnika… nalesnikowytort 11 Tak wygląda naleśnikowy tort po przekrojeniu.