Ciasto francuskie z mięsnym nadzieniem

Dzisiaj robiliśmy paszteciki z ciasta francuskiego. Zmieliłam mięso i warzywa z rosołu, doprawiłam przyprawą do ziemniaków, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i tak przygotowany farsz układaliśmy na kwadratach świeżego ciasta francuskiego. francuskie1 Maksio rozwija rulon ciasta francuskiego. Nożem tniemy ciasto na równe kwadraty. francuskie 2 Nakładamy mięsne nadzienie. francuskie5 Trochę więcej, a może trochę mniej… francuskie3 Zaklejamy kwadraty ciasta jak kopertę… francuskie4 …bardzo starannie. Niektóre kwadraty zlepiłam w rulony. francuskie9 Tak wyglądają nasze paszteciki przed wstawieniem do piekarnika. francuskie10 W trakcie pieczenie niektóre koperty się otworzyły… francuskie12 Maksio degustuje nasze wspólne dzieło. Akurat dla dziecka bardziej poręczne są rulony z ciasta francuskiego.

Jeden komentarz do “Ciasto francuskie z mięsnym nadzieniem

Możliwość komentowania została wyłączona.